U hebt een auto zien staan op internet of bij een garage maar deze kunt u niet betalen? Dan komt een autolening goed van pas. Let er wel op dat een lening financiele gevolgen heeft. U moet de lening terugbetalen, met iedere maand rente en aflossing. Dit is een grote stap waar u goed over moet nadenken. Geld lenen kost geld. Reken vooraf uit wat u maandelijks zou kunnen missen. Als u niets overhoudt dan is een autolening niet voor u weggelegd. Spaart u nu al een bepaald bedrag in de maand? Dan zou u nu de vruchten kunnen plukken en later de lasten.

Hoe vraag ik een autolening aan?
U kunt de autolening meestal direct bij de garage waar u de auto koopt afsluiten. Samen met een kredietverstrekker kan de garage u de autolening aanbieden. De financiering loopt dan niet direct bij de garage maar via een derde partij, de kredietverstrekker die u het geld daadwerkelijk uitleent. U moet iedere maand aflossing en rente betalen waarvan de hoogte afhangt van de prijs waar u de auto voor koopt. Een autokrediet in Nederland kun je afsluiten via deze website.

Hoe kan ik een auto nog meer financieren?
Naast een autolening kunt u ook een persoonlijke lening afsluiten. De werking van een persoonlijke lening is hetzelfde maar u hebt meer keus uit het kiezen van aanbieders. Met een persoonlijke lening weet u vooraf precies wat en wanneer u moet betalen. U vraagt een persoonlijke lening aan bij de kredietverstrekker ter hoogte van de prijs van de auto. Vervolgens ontvangt u het geld van de kredietverstrekker op uw rekening waarmee u de auto kunt kopen.

Het voordeel van een persoonlijke lening ten opzichte van een autolening is dat u aanbieders kunt vergelijken. U bent niet gebonden aan de vaste kredietverstrekker waar de garage mee werkt. Vergelijk rentes en voorwaarden zodat u de voordeligste lening krijgt. Dit kan u veel geld besparen.

Zoek je een autolening in België? Dan kunnen wij alvast de vergelijkingswebsite www.geldbank.be aanbevelen.