Hebt u een nieuwe auto gekocht of hebt u een tweedehands auto aangeschaft? Dan bent u in Nederland wettelijk verplicht om minstens een WA autoverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een autoverzekering, is het handig om eerst na te gaan wat u gaat betalen aan een autoverzekering. Ook is het handig om een RDW kentekencheck uit te laten voeren, om zo de autogegevens na te trekken die u nodig hebt om uw autoverzekering te berekenen. Hieronder leggen we uit hoe een RDW check in zijn werk gaat en hoe het vergelijken van autoverzekeringen u kan helpen bij het berekenen van uw autoverzekering.

RDW kentekencheck
Een RDW kentekencheck of een RDW check is een eenvoudige online check waarmee u snel en overzichtelijk inzicht krijgt in het verleden van de auto. Het is verstandig om een RDW kentekencheck te laten doen vóórdat u een auto koopt. U krijgt met een RDW check niet alleen inzicht in algemene gegevens, zoals het bouwjaar van de auto of het merk van de auto, maar ook in het schadeverleden van de auto en hoe de auto geregistreerd staat. Staat de auto geregistreerd als gestolen? Of heeft de auto binnen korte tijd extreem veel eigenaren gehad? Dan is het verstandig om de auto niet te kopen.

Autoverzekering berekenen
Blijkt uit de RDW check of de RDW kentekencheck dat de auto een goed verleden heeft en dat het een prima beslissing is om de auto te kopen? Dan is het verstandig om te starten met autoverzekering afsluiten! Een autoverzekering afsluiten is in Nederland wettelijk verplicht, maar u kunt natuurlijk zelf bepalen wat voor soort verzekering u wilt afsluiten. Om uw autoverzekering te berekenen is het slim om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door het vergelijken van autoverzekeringen krijgt u in een duidelijk overzicht te zien welke autoverzekering in uw situatie het goedkoopste is. Bij het vergelijken van autoverzekeringen wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met schadevrije jaren.

Conclusie
Hebt u een leuke auto op het oog? Doe altijd eerst een RDW check of een RDW kentekencheck om te controleren of de auto geen extreem schadeverleden heeft waar u uiteindelijk veel kosten aan hebt. Als uit de RDW check blijkt dat het een prima auto betreft, kunt u een autoverzekering afsluiten. Een autoverzekering berekenen is altijd verstandig, zodat u weet waar u financieel aan toe bent. Dit kan door het vergelijken van autoverzekeringen, waarna u in een duidelijk overzicht te zien krijgt welke autoverzekering voor u het goedkoopste is en wat de maandelijkse kosten zullen zijn.