We maken met z’n allen steeds meer gebruik van de mogelijkheid tot het auto leasen. Met name nu de private lease in het leven geroepen is gaan steeds meer mensen over op deze leasevorm. Het is tenslotte een manier om altijd in een nieuwe auto te rijden voor een vast maandbedrag. Dat doe je tenslotte ook met je telefoon en je woning. Je zult in de toekomst steeds meer vormen van abonnementen zien, waar we gaan betalen voor een dienst voor een vast maandbedrag en daar veel meer voordelen bij krijgen dan wanneer je een bepaald product of dienst zou kopen.

De voordelen van een private lease

Omdat lease steeds populairder wordt onder particulieren gaan we deze vorm van een autoabonnement eens nader onder de loep nemen en kijken naar alle voordelen van een private lease auto.

Auto rijden voor een vast maand bedrag

Wat je maandelijks kwijt bent aan je auto kun je wel ongeveer uitrekenen, maar nooit 100% precies. Dit heeft te maken met de dynamische kosten, die elke keer anders zijn. Denk aan je brandstof. de reparatie en het onderhoud zoals je APK en alle gebreken die daarbij naar boven komen. Vooral de schade en gebreken aan je auto zorgen voor een onvoorspelbaar kostenplaatje. Met een private lease heb je daar geen last meer van. Hoewel je wel nog voor de brandstof moet betalen betaal je voor de rest een vast maand bedrag en weet je dus elke maand voor een afgesproken looptijd precies waar je aan toe bent.

Onbezorgd auto rijden

Omdat je weet waar je aan toe bent, hoe je hier niet meer over na te denken. Je bent niet bezig met je verzekering, het regelen van je onderhoud en de eventuele reparaties. Dit wordt allemaal voor je gedaan. Je kunt onbezorgd auto rijden. Het enige wat jij moet doen is de brandstof betalen. De meeste lease bedrijven hebben een app, of een persoonlijk aanspreekpunt die je kunt raadplegen en gebruiken indien er iets is. Je meld het probleem of de vraag en het wordt voor je geregeld. Denk hierbij aan bedrijven zoals LeasePlan of Helder Private Lease. Dit zijn bedrijven met een uitmuntende klantenservice.

All-Inclusive
Onbezorgd auto rijden is natuurlijk hartstikke fijn en praktisch, maar wat krijg je er voor? Ten eerste rij je in een nieuwe auto die perfect rijd. De autoverzekering en de wegenbelasting zitten bij het maandbedrag in en hoef je dit niet meer zelf te regelen. Wanneer het tijd is voor het onderhoud, dan krijg je hier automatisch bericht van en kun je de auto naar de dealer brengen en krijg je in de meeste gevallen een vervangende gelijkwaardige auto mee. De eventuele reparaties worden ook gemaakt voor hetzelfde vaste maandbedrag. Je betaald dus elke maand precies hetzelfde, ook wanneer de gehele motor vervangen zou moeten worden. In de meeste gevallen zitten de winterbanden erbij.

Altijd een nieuwe auto

Omdat je in principe een soort van abonnement op een auto neemt, werkt het hetzelfde als met je telefoonabonnement. Zodra je contract afloopt kun je opzeggen of eenvoudig verlengen met een nieuwe auto. Op deze manier rijd je altijd in een nieuwe auto. Zo geniet je optimaal van rij comfort. Heb je altijd een nieuw model en kun je meerdere auto’s in een kortere periode rijden.

Je droom auto dichterbij dan ooit

Hoewel je vaak voor geselecteerde auto’s ziet bij de bedrijven en er over het algemeen met de kleinere en zuinigere auto’s geadverteerd wordt. Kun je voor dat vaste maandbedrag ook je droom auto rijden. Zolang je het maand tarief kunt betalen kun jij rijden wat je wilt. Dus ook die dikke BMW, Mercedes, Audi of Lexus. Het maand bedrag zal vele malen hoger liggen dan bijvoorbeeld voor een Opel Astra. Maar als je kunt kiezen tussen zelf 5 jaar sparen voor een nieuwe auto of nu al die nieuwe droom auto rijden terwijl je er voor spaart?

Een schoner Nederland

Een van de voordelen van leasen is dat we er een schoner Nederland door krijgen. Veel nieuwe auto’s zijn hybride. Maar ook de brandstof auto’s zijn tegenwoordig een stuk zuiniger en schoner als auto’s van 8 9 a 10 jaar oud. Omdat deze auto’s langzaam verdwijnen door de komst en de populariteit van private lease is het logisch dat we daardoor een schonere lucht krijgen.

Wil je meer weten over alles wat met lease te maken heeft? Kijk dan eens op www.leasen24.nl Deze website bied naast veel informatie over alle leasevormen ook een overzicht van alle Nederlandse leasemaatschappijen per categorie en regio. Zo kun je snel en makkelijk zoeken naar lease bedrijven bij jou in de buurt om erachter te komen welke auto’s ze aanbieden en je een proefrit kunt gaan maken.