Zodra een verkoop is overeengekomen, moet je al het papierwerk af ronden. Als je een cheque accepteert, ga met de koper naar de bank om het geld te krijgen. Wanneer de betaling is voltooid, kunt u echt overgaan tot de overhandiging. Bijgaand enkele tips voor de voltooiing van de verkoop:

  1. Voltooiing van de factuur van de verkoop en ondertekenen van de overdrachtsovereenkomst. Tevens ook een aansprakelijkheidsovereenkomst en alle documenten voor garantie documenten. Tevens is het belangrijk om kopieën van onderhoudsgegevens te maken en ervoor te zorgen dat je persoonlijke informatie duidelijk staat.
  2. Zorg ervoor dat je een bewijs van de naam en het adres van de koper – eventueel een kopie van een energierekening heeft zodat je ze kunt opvolgen als je geen betaling ontvangt. Als je twijfelt over hen, overhandig de autosleutels pas als je weet dat de bank de volledige betaling op je rekening heeft overgeschreven. Een veel voorkomende fraude is om een cheque te presenteren voor een aankoop, die bij de bank ongeldig is. Daarom is het belangrijk bij Cheque betalingen samen met de koper naar de bank te gaan en pas als je echt t geld hebt, de sleutels te overhandigen.
  3. Als de koper de auto wil kopen, maar niet onmiddellijk kan betalen, neem dan een borg van ongeveer 100 – 150 euro. Dit zal helpen je kosten te dekken in geval de koper zich terug trekt. Verkoop van je auto als particulier kan je blootstellen aan dieven die zich voordoen als potentiële kopers. Wees dus voorzichtig!

Problemen voorkomen? Probeer het dan is via een auto opkoop website.