In Nederland is elke autobezitter verplicht om een WA-verzekering voor de auto af te sluiten en kan er naar keuze een extra autoverzekering worden afgesloten zoals een beperkt casco autoverzekering en volledig casco autoverzekering. Aangezien de kosten van een autoverzekering hoog kunnen oplopen, kan daar op bespaard worden door op zoek te gaan naar een goedkope autoverzekering. Hieronder zullen een aantal tips worden gegeven met betrekking tot de goedkope autoverzekering.

Goedkope autoverzekering zoeken
De zoektocht naar een goedkope autoverzekering begint op internet, want daar worden de autoverzekeringen op verschillende websites overzichtelijk aangeboden. Een goedkope autoverzekering kan alleen maar gevonden worden door meerdere mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Hiervoor kunnen vergelijkingssites gebruikt worden, die op basis van de selectiecriteria een overzicht tonen van goedkope autoverzekeraars. Daarmee is de zoektocht nog niet afgelopen, want de goedkoopste autoverzekering, die wordt getoond zal daarna nog weer vergeleken moeten worden met de andere goedkope autoverzekeringen uit het rijtje. Om een goedkope autoverzekering af te sluiten is het namelijk ook verstandig om rekening te houden met de voorwaarden zoals de dekking van de autoverzekering.

Dekking goedkope autoverzekering
Een goedkope autoverzekering is de WA-verzekering, die dekking biedt in het geval er bij derden schade is ontstaan en wettelijk verplicht. Wie echt goedkoop uit wil zijn, kan dan ook genoegen nemen met de WA-verzekering voor de auto. Het is echter wel slim om als de auto nog nieuw is of redelijk nieuw tot een jaar of acht een aanvullende autoverzekering te nemen, want anders kan goedkoop wel eens duurkoop blijken te zijn. De dekking van de autoverzekeringen staan vermeld in de voorwaarden zoals deze in de polis van de verzekeraar zijn opgenomen en die kunnen dus met elkaar vergeleken worden. Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt er door de verzekeraar rekening gehouden met onder meer de leeftijd van de bestuurder, eventuele schadevrije jaren, maar ook met de regio waar de autobezitter woont. Het kan dan ook maar zo zijn dat dezelfde autoverzekering in het westen van het land duurder is als in de provincie Groningen. In elk geval kan er een goedkope autoverzekering worden gevonden als er een vergelijking plaatsvindt tussen premie en inhoud van de autoverzekering.