Goede ruitenwissers zijn van levensbelang voor de veiligheid op de weg. Vuile ruiten en slecht zicht kunnen juist in moeilijke omstandigheden, zoals ’s avonds en ’s nachts of tijdens een heftige bui, gevaarlijke situaties veroorzaken.

Toch rijden veel automobilisten langdurig rond met versleten ruitenwissers. Versleten ruitenwissers zijn niet alleen gevaarlijk omdat ze de ruit niet goed droog en schoon maken. Op de lange duur kunnen ze zelfs schade aan de ruit zelf veroorzaken. De juiste ruitenwissers kopen kan soms ook lastig zijn. Bouwmarkten hebben vaak wel een aantal standaard types op voorraad, maar deze sluiten zeker niet altijd aan bij het type auto. Ook zijn deze ruitenwissers niet altijd van dezelfde kwaliteit als de ruitenwissers die bij de auto zelf geleverd zijn.

Daarom is het raadzaam om via een webshop precies die ruitenwissers te bestellen die uw auto nodig heeft. Bij ruitenwissers kopen is het belangrijk de juiste maat en het correcte type te noteren. Vaak zijn er per auto al drie verschillende typen ruitenwissers nodig. Er is namelijk verschil tussen de voorzijde en de achterzijde. Bovendien verschillen ook de linker- en rechterruitenwissers aan de voorzijde vaak in lengte.

Ruitenwissers kopen: welke typen zijn er?

Een standaard ruitenwisser is opgebouwd uit een metalen of kunststof blad. Op dit blad is een natuurrubberen strip gemonteerd. Het blad kan worden bevestigd aan de arm. De arm van de ruitenwisser wordt in de regel aangedreven door een veer die aan het chassis van de auto bevestigd is. Tegenwoordig worden ook steeds vaker flatblade ruitenwissers gebruikt. Bij flatblade ruitenwissers is de bladveer geheel geïntegreerd in de wisser zelf. Hierdoor sluit een flatblade ruitenwisser strakker aan op het raam en trekt deze de ruit nog beter droog en schoon. Vrijwel alle nieuwere auto’s worden voorzien van flatblade ruitenwissers geleverd.

Wanneer u twijfelt bij het ruitenwissers kopen, is het raadzaam de handleiding van uw auto even te raadplegen. Ook kunt u de huidige ruitenwissers even verwijderen om de maat en het typenummer te controleren.

Ruitenwissers-kopen.com