Bij het afsluiten van een autoverzekering zal er een maandelijkse vast last bijkomen. In dat opzicht is het dan ook verstandig om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende autoverzekeringen. De premies en voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen, die autoverzekeringen aanbieden, kunnen namelijk verschillen. Het vergelijken van de autoverzekering kan uiteindelijk een aardige kostenbesparing opleveren. Hieronder een aantal tips, waarmee rekening gehouden kan worden bij het vergelijken van de autoverzekering.

Tips vergelijken autoverzekering
In de eerste plaats moet er een keuze gemaakt worden voor een autoverzekering, die vergeleken gaat worden. De WA-verzekering is de wettelijk verplichte verzekering, maar het is ook mogelijk om een aanvullende autoverzekering af te sluiten in de vorm van een gedeeltelijk casco verzekering of allrisk verzekering. Het alleen afsluiten van een WA-verzekering is het goedkoopst en wordt meestal gedaan voor auto’s ouder dan 8 jaar. Op basis van het type autoverzekering kan de vergelijking gemaakt worden. Het is daarbij aan te raden om meerdere offertes bij een aantal verzekeringsmaatschappijen aan te vragen. Dit kost weinig tijd en kan via internet gedaan worden. Er zijn ook vergelijkingssites, waarbij er een voorkeur kan worden opgegeven voor een van de autoverzekeringen, waarna de voordeligste autoverzekeringen getoond zullen worden. Een andere mogelijkheid is om zelf een aantal websites van verzekeringsmaatschappijen te bezoeken en daar direct een online offerte aan te vragen voor de autoverzekering.

Vergelijken premie en voorwaarden autoverzekering
Bij het vergelijken van de autoverzekering moet er naast de hoogte van de premie ook gelet worden op de voorwaarden, die er door de verzekeraar gesteld worden, want de laagste premie zal niet altijd leiden tot beste autoverzekering. Let ook op de eventuele korting, die door de verzekeringsmaatschappij kan worden gegeven in verband met schadevrije jaren, die ook wel de no-claim korting wordt genoemd. Deze korting kan aardig oplopen. De dekking van de verzekering is natuurlijk ook belangrijk en valt onder de voorwaarden zoals deze in de polis worden weergegeven. Bekijk bij het vergelijken van de autoverzekeringen dan ook de dekking van de verzekering. Door met deze punten rekening te houden is het mogelijk om een goedkope en een goede autoverzekering af te sluiten. Een auto verzekering vergelijken kunt u ook bij EGA.