Welke dekking het meest geschikt is voor je auto hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk heeft de aankoopwaarde van de auto een grote invloed op je keuze maar het is van meer factoren afhankelijk. Over het algemeen geldt voor jonge en dure auto’s dat een uitgebreide verzekering aanbevolen wordt terwijl een oude auto beter af is met en WA verzekering. Dit zijn de keuzes die je hebt.

Dekkingen autoverzekering

•WA: vergoedt alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt maar je eigen schade niet.
•Beperkt casco: vergoedt ook schade door diefstal, inbraak, ruit-, brand- en stormschade aan de eigen auto.
•Volledig casco (all-risk): vergoedt bijna alle schade waaronder zelf veroorzaakte schade en vandalisme.

Leeftijd auto

Over het algemeen geldt dat een auto steeds minder waard wordt naarmate de auto ouder wordt. Als er wordt gekeken naar de leeftijd dan wordt de volgende dekking aangeraden:

  • Leeftijd t/m 5 jaar: Volledig Casco
  • Leeftijd van 6 t/m 9 jaar: Beperkt Casco
  • Leeftijd vanaf 10 jaar: WA

Waarde van je auto

Eén van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een dekking is de waarde. Hoe meer een auto waard is hoe hoger de schade uit kan vallen. Door een mogelijk schadebedrag dat te hoog is om direct te betalen is een betere dekking vereist. Een autoverzekering met een uitgebreide dekking wordt in dit geval aangeraden zodat je zelf niet voor hoge kosten komt te staan die je niet kunt voldoen.

Schadevrije jaren

Als je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd dan is een all risk verzekering mogelijk goedkoper dan een WA verzekering voor iemand die geen schadeverzekering heeft. Een autoverzekering vergelijken is hiernaast essentieel om de maandlasten zo laag mogelijk te houden. Als de premie niet veel hoger is voor een all risk verzekering dan is deze keuze het altijd waard om niet zelf op te draaien voor hoge kosten.